Lýsa fra Rosseland

Lýsa fra Rosseland f. 2015 er etter Fálmar frá Pulu (1pr. e: Álfur frá Selfossi) og Rakel fra Buøy (e: Kolgrímur frá Kjarnholtum).

Dette sto i annonsen som Heidi slo til på 7.9. 2020:

Lýsa er ridd inn våren 2020 og er veldig fersk som ridehest. Hun svarer godt det grunnleggende som stopp, fram og sving. Jobbet endel fra bakken og kan flytte fram, bakpart og gå sjenkelvikning. Hun er ikke gangsatt, men velger ofte tølt. Traven har hun nettopp funnet ut av, så den er veldig svak. Lýsa er livlig og oppmerksom og har mye personlighet. Hun har mye selvtillit og litt egne meninger, så man må gi tydelige signaler og forklare hva man ønsker av henne. Hun er grei å sko og i all daglig håndtering.

Lýsa er klar for å utvikle seg som ridehest og lære mye mer, så ikke nøl med å ta kontakt hvis dette høres ut som hesten for deg! https://www.youtube.com/watch?v=A50rsctsofU&t=1s Hun står i trening hos Valand Islandshest og kan prøves her :) (Selges ikke som førstegangshest eller barnehest)
 
Mankehøyde 140 cm

 

 

 

 Her er hun - helt ny på Sinnerud:

Lysa 7.9.2020 3

Etter 8 måneder (skriver nå mai 2021) kan jeg bekrefte at beskrivelsen var så og si perfekt. Kan i tillegg legge til at Lýsa foreløpig er mer opptatt av flokken enn av meg (hun hadde ikke vært mye ute på egenhånd) og at hun har meget god balanse når hun vil. 

Og hun er svært selvsikker i trygge omgivelser!

 Lysa april 2021