Det er et allsidig miljø på stallen. Her er litt om de ulike aktivitetene:

Turer

Det er hyggelig å ri på tur sammen, og de fleste turene avtales fra gang til gang. Gandur (islandshestforeningen for Oslo og Akershus) setter opp en månedlig dagstur i vår og høstsemesteret, og det er alltid deltakelse fra Sinnerud på disse. Det gjør det enkelt å få med seg turer i områder som ligger litt lenger unna. 

Dressur og sprang
Line Skofteby tilbyr instruksjon i dressur og sprang. Lines telefonnummer er 994 70 057. 

Ellers arrangerer vi av og til helgesamlinger hvor vi setter opp trening i dressur, sprang, mounted games etter nivå på hestene og ønsker fra rytterne. Vi har også av og til samlinger med kjøring, eller innkjøring av hest. Si i fra hvis det er av interesse!

Games

Det er flere games-ekvipasjer på Sinnerud, som alle konkurrerer aktivt. Fra høsten 2020 er det faste treninger for gamesrytterne på stallen 3 tirsdager og 1 torsdag i måneden. Det er Nina Sørensen som er instruktør, påmelding fra gang til gang på FB/Stall Sinnerud.

Stallarrangementer

Av og til arrangerer vi "salpussedag", felles turer, juleritt, adventsritt osv. Det er gode anledninger til å bli kjent slik at det blir lettere å koordinere ridning (det er morsommere og tryggere å være to eller flere sammen om å ri, enn å holde på alene). 

Kjøring og innkjøring

Det er alltid godt å være flere om en hest når man skal kjøre, så da hjelper vi hverandre med det. Det kan være hester som skal kjøres inn, unghester som trenger mer trening eller det kan være at folk på stallen har lyst til å prøve seg som kusk og som får låne en erfaren hest til det. På Sinnerud er det både seletøy og vogner som kan lånes for de som har hest her. Mesteparten av denne aktiviteten skjer i helgene, men vi har også forsøkt oss med en fast kveld i uka hvor vi holder på med dette på banen. I løpet av de siste 6-7 årene har vi kjørt inn 8-10 hester på denne måten og hatt mye moro!

Vårsledetur FotoBine

Gode vintere med godt sledeføre gir mye glede for de av oss som ser sledeturer som noe av det mest fantastiske man kan gjøre med hester! 

Foto: Sabine Hahn von Dorche

Mini-rideskole med islandshester

(p.d. fulltegnet)

Stall Sinnerud i samarbeid med Gandur (Islandshestforeningen for Oslo og Akershus) og Line Skofteby startet høsten 2016 opp ridekurs for begynnere på Sinnerud Gård i Ski. I dag er det partier med ulike ferdighetsnivå, og undervisningen følger rytternes nivå. Det er Linnea Berg som for det meste underviser i høst (2020).

Året er delt i 3-4: høst – jul, jul til vinterferien, vinterferie til påske og påske til sommerferien. Det er ridning en gang i uka. Medlemskap i Gandur er en forutsetning for å delta på ridekursene.

Menneskene du vil møte

Linnea Berg er instruktør. Linnea har drevet med Islandshester mye av livet og har mye erfaring som turleder på fjellritt. 

Heidi J Andersen eier hestene og anlegget der kurset holdes, har noen av ridetimene og er administrativ og praktisk tilrettelegger.

Omfang
 • Hver deltaker rir en gang i uka. Kursene går mandager og onsdager.
 • Hver kursdag starter første pulje kl 18.00. Andre pulje starter kl 19.00
 • 18.00-puljen bør møte i god tid (15-30 min før for å kunne være med på å stelle og sale opp hesten)

Så lenge det er restriksjoner ift. korona møter deltakerne presis på banen og rir i 45 minutter. Deltakerne er altså ikke med på stell/oppsaling og skal ikke oppholde seg i stallområdet.

Kurs
 • 18.00 – 19.00
 • 19.00-20.00
 • 20.00-21.00

Inkludert ca. 15-25 minutter (mer de første gangene, mindre etter hvert), puss + påsaling/avsaling.

Hva koster det?

Kurset koster 335,- per ridetime og man betaler for helt semester. Totalsummen per semester avhenger av hvor mange timer det blir, og inkluderer

 • Leie av hest
 • Instruktør, og medhjelper

Gandur-kontingent: 950,- for et år kommer i tillegg. Mer info om Gandur på gandur.no. Innmelding via sporti.dk.

Kursavgiften

Dersom en ridelærer blir syk, forsøker vi å erstatte timen på et annet tidspunkt eller skaffe vikar.

Dersom en kursdeltaker blir syk, eller det oppstår ekstraordinære situasjoner (force majeure) som epidemi, brann, naturkatastrofe el.l. refunderes ikke betalt kursavgift på ridekurs. 

Hva får du muligheten til å lære?

Vi legger vekt på at elevene skal lære å omgås, håndtere og stelle hest i tillegg til å ri. For ridningen er stikkordene

 • Hjelpere: brems (forholdninger) og gass (å drive hesten fram), start, stopp (å gjøre holdt), høyre, venstre, ridebanens veier; firkantsport og diagonalen
 • Innramming av hesten. Tøyle, skjenkel, sits
 • Halvparader
 • Gangsartsridning
 • Overganger mellom gangarter
 • Balansetrening (slalom, flytte kopper)
 • Hjørner og svinger
 • Begrepsbruk
Kontaktperson:

Heidi J Andersen: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., tlf 971 85 335

Linnea Berg: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., tlf. 416 99 969