Fôringsinstruks - vinter/vår

Oppdatert 7/10-2019

Hesteeier har ansvar for at det blir gjort klart høynett (2 per døgn) til sin(e) hester som legges utenfor gjerdet ved fôrhekken når det ikke er fri tilgang på fôr.

Øvre hegn med stort leskjul

Her står Frøya, Gola  og Fluga hele døgnet, og Frida, Norrja, Zantara og Tiffany på dagtid. Norrja, Tiffany, Zantara og Frida skal inn om natten. De andre 3 står ute hele døgnet.

De har fri tilgang på halm og skal i tillegg ha 1 høynett per hest av 2,5 -3 kg morgen og kveld. Hvis det ikke er gjort klart, så gjør det. Høynettene bindes/henges opp i hvert hjørne av fôrhekken med tak på + inne i leskjulet + et i et tre. 7 hester = 7 høynett på morgenen, og 3 om kvelden. (Husk at nettene veier ca 500-700 gram, så hele nettet med høy skal veie drøyt 3 kg.)

Vann: De har vannkar med flottør, men sjekk at det er vann i karet og at vannet er rent.

Øvre hegn med mindre leskjul

Her står Aris, Gladur, Hafeti - ute hele døgnet. Azori står der om dagen og inne om natten.  Heykir + en til kommer etterhvert.

De har fri tilgang på halm og skal i tillegg ha 1 høynett per hest av 2,5 -3 kg morgen og kveld. Hvis det ikke er gjort klart, så gjør det. Høynettene bindes/henges opp i hvert hjørne av fôrhekken med tak på 

Vann: De har vannkar med flottør, men sjekk at det er vann i karet og at vannet er rent.

Bak øvre stall 

Her står Calusa. Det er gjort klart høy i nett/poser i øvre stall, som legges oppi fôrhekken. Calusa står inne om natten. Hun skal ha på utedekken om dagen, og stalldekken om natten. 

Hegnen mellom stallene 

Morgunstjarna, Brimir, Gydja og Hrafntinna - inne om natten. 3 kg hver (12 kg per måltid til sammen) om morgenen, halm gjennom dagen og fôres inne om kvelden (fôrseddel på boksdørene) 

Sykepaddock - tom

Bak plankegjerdet

Her skal det ikke stå noen. 

Heidi J Andersen